Guacamole

De perfecte toevoeging aan elk Mexicaans gerecht. Deze guacamole is super simpel, snel en neutraal. Voor een extra kick kun je jalapeños of red chili flakes toevoegen.

4 avocado's

1/2 rode ui

1/2 tomaat

1/2 limoen

1 teentje knoflook

zout en peper






Je hebt geen vijzel nodig voor dit recept maar het is wel makkelijk. Je kunt ook een vork of een aardappelstamper gebruiken om de avocado fijn te maken. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal met een lepel de avocado uit de schil en doe dit in een bak (of vijzel). Snipper de ui zo fijn als je kan en snijd ook de tomaat in hele kleine stukjes. Voeg dit toe aan de avocado. Voeg een fijngesneden knoflookteentje toe en stamp alles fijn tot de gewenste textuur. Mix het sap van een halve limoen, peper en zout door de guacamole heen en mix nog een keer goed voordat je het serveert.