Halloweenchocolade

Happy Halloween! Vandaag is de perfecte dag om leuke Halloween treats te maken. Dus pak je benodigdheden en ga lekker aan de slag!

 

1 witte chocoladereep

1 pure chocoladereep

Halloween M&M's

Halloween Oreo's


 

Met dit recept kun je natuurlijk eindeloos combineren. Je kunt melk, puur of witte chocolade gebruiken en al het Halloween snoep toevoegen wat je thuis hebt liggen. Ik heb Halloween Oreo's en M&M's gebruikt.


Hak de Oreo's en M&M's fijn met een scherp mes en leg deze even apart. Bedek en grote schaal of bakplaat met aluminiumfolie zodat je hier de warme chocolade later op kan gieten.


Begin met het koken van water in een pannetje en zet een grote plastic kom bovenop de pan. Op deze manier kun je de chocolade au bain marie smelten. Zo kan de chocolade niet aanbranden. Begin met de witte chocoladereep en laat deze helemaal smelten. Dit duurt ongeveer vijf tot tien minuutjes. Blijf goed roeren met een siliconen spatel totdat alle chocolade gesmolten is.


Als de reep helemaal gesmolten is giet je deze uit over de aluminiumfolie en verspreid je deze met een lepel of spatel. Voeg daarna alle toppings toe door ze een beetje in de chocolade te duwen.


Herhaal daarna alle stappen met de pure chocolade. Laat de chocolade zeker een uur goed afkoelen in de koelkast. Na een uur kun de de chocolade makkelijk van de folie afhalen en in grote stukken breken. Eet smakelijk!