Hasselback aardappelen

Deze aardappelen met salieboter zijn de perfecte side dish voor de feestdagen. Het recept is voor een grote portie om met de hele familie te delen. Dit recept duurt ongeveer 50 minuten om te maken, maar het is het helemaal waard!

 

500 gram aardappelen

100 gram boter

2 knoflooktenen

salie

grof zout

zwarte peper

Parmezaanse kaas
 

Verwarm de oven op 200 graden. Maak de aardappels schoon en maak met een mes dunne sneetjes. Met behulp van een lepel of stokjes kun je zorgen dat je de aardappel niet per ongeluk in reepjes snijdt.


Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de knoflook tenen (in zijn geheel) en de salie aan toe. Laat dit een paar minuten staan op laag vuur. Pak een ovenschaal en doe hier de aardappels met het botermengsel toe. Haal de salie en de knoflook eruit en voeg zout en peper toe. Hussel dit goed door elkaar zodat elke aardappel goed bedekt is met het mengsel.


Laat dit ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven staan totdat de aardappels mooi goudbruin zijn. Snijd een blaadje salie in dunne reepjes en strooi deze met een beetje Parmezaanse kaas over de aardappels heen voor de finishing touch. Eet smakelijk!