Havermoutkoekjes met kokosnoot

Deze vegan kokoskoekjes met chocolade zijn zo lekker en toch gezond!

1 banaan

120 gram havermout

1 tl vanille-extract

2 el honing of agavesiroop

70 gram kokossnippers

2 el plantaardige boter

100 gram pure chocolade







Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de boter op kamertemperatuur komen. Prak de banaan in een kommetje en voeg hier de agavesiroop, boter en vanille-extract aan toe.

Blend de havermout in een blender tot je een fijne bloem-achtige structuur hebt. Doe het meel in een aparte kom en voeg daar de kokossnippers aan toe. Meng dit met de bananenmix tot een goed deeg.


Strooi kokosflakes op een bordje. Maak bolletjes van het deeg en rol deze door de kokos heen. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 5-10 minuten in de oven. Als ze goudbruin zijn laat je ze nog even afkoelen.


Smelt de chocolade au bain marie en dip de koekjes hierin. Ook kun je de chocolade over de koekjes heen drizzelen met een lepel.