Herfst bruschetta

Als ik aan bruschetta denk dan zie ik een zomerse dag voor me. Maar bruschetta is ook heerlijk in de herfst. Ik maakte vandaag deze bruschetta met rode, oranje en gele tomaatjes voor het ultieme herfstgevoel.

1/2 stokbrood

200 gram gemixte tomaten

1 el rode wijnazijn

1/4 komkommer

handje rucola

2 el olijfolie

2 el pijnboompitten








Snijd je stokbrood in grote plakken. Doe een klein beetje olijfolie op het brood en doe 3-5 minuten in een oven op 180 graden.


Snijd in de tussentijd de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kommetje. Doe hier de rest van de olijfolie in samen met de rode wijnazijn. Breng het op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitten 5 minuten op laag vuur totdat ze goudbruin kleuren. Maak met een dunschiller of scherp mes hele dunne plakjes van de komkommer.


Haal de broodjes uit de oven. Leg daar de tomatenmix op en maak af met de komkommer, rucola en pijnboompitten. Ik heb het afgemaakt met een eetbare herfstbloem, maar dat is natuurlijk helemaal optioneel. Eet smakelijk!


Zero wate tip: Dit recept is perfect voor wanneer je een oud stokbrood hebt liggen.