Herfst oatmeal

Dit ontbijtje is de ideale start van elke herfstochtend. Je hebt het binnen een kwartiertje al klaargemaakt, dus het is perfect voor als je naar school of werk moet. Eet smakelijk!

50 gram havermout

100 milliliter plantaardige melk

1 appel

handje granaatappelpitjes

1 el honing of agavesiroop

2 tl kaneel








Begin met het koken van de havermout. Doe de havermout in een pannetje en voeg hier de melk aan toe. Ik heb amandelmelk gebruikt, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je in huis hebt. Laat dit twee minuten koken op medium-hoog vuur terwijl je blijft roeren.


Snijd de appel in kleine blokjes en doe deze bij de havermout. Voeg hier jouw gewenste zoetstof aan toe en mix dit goed door elkaar. Voeg nu ook de kaneel toe. Haal de havermout van het vuur af. Roer het een laatste keer door elkaar en laat vijf minuten van het vuur af staan zodat het kan indikken. Als het te dik is geworden kun je nog een klein beetje extra melk toevoegen.


Wanneer je de gewenste textuur hebt kun je het serveren met de granaatappelpitjes en eventueel nog een beetje extra honing of kaneel.