Honey glazed veggies

Voor iedereen die niet van groente houdt is dit misschien een redding. Het is echt super easy om te maken en een perfecte side dish voor ieder gerecht.

350 gram spruitjes

350 gram groene asperges

1 hele broccoli

1 courgette

1 wortel

tl honing

handje pecannoten

Snijd de spruitjes doormidden en leg ze op een bakplaat met de gesneden kant naar onder. Het is heel belangrijk dat ze crispy worden, dus doe deze iets eerder dan de rest in een voorverwarmde oven. Snijd dan de rest van de groenten in bite sized pieces en leg deze op een aparte bakplaat. Bak ze op 200 graden voor ongeveer een half uurtje. Houd je groente goed in de gaten want de baktijd kan verschillen per keer. Let ook goed op dat je bakplaat niet te vol is, dit zorgt ervoor dat je groenten gaan stomen in plaats van bakken. Als dat gebeurt zijn ze een stuk minder lekker. Je kan dus ook de groente in meerdere keren bakken en aan het einde alles in een schaal afbakken. Zo weet je zeker dat alles nice en crispy is.


Als alles goudbruin is doe je de groenten in een schaal en voeg je een flinke scheut honing toe, roer dat allemaal door elkaar zodat alles goed gemixt is. Voeg als finishing touch nog wat pecannoten toe.