Honey roasted carrots

Dit gerechtje is heerlijk als side dish in de herfstmaanden. Het is super makkelijk te maken en past overal lekker bij. Perfect voor shared dining! Dit recept is voor ongeveer twee personen en duurt een half uurtje om te maken.

200 gram wortels

2 el olijfolie

1 takje rozemarijn

3 el honing










Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en schil de wortels. Ik heb gekozen voor verschillende kleuren wortels, maar natuurlijk kun je elke soort wortel gebruiken voor dit recept. Doe de wortels in een grote ovenschaal. Doe 2 el olijfolie, 2 el honing, 1 takje rozemarijn, zout en peper bij de wortels en meng alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat elke wortel helemaal gecoat is met olie en honing.


Laat de wortels roosteren in de oven, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Maar hou het goed in de gaten. Haal de wortels uit de oven als ze helmaal gekarameliseerd zijn. Laat ze eventjes afkoelen. Serveer ze op een schaaltje met nog een el extra honing en een snufje grof zout. Eet smakelijk!


Variatietip: Dit recept is ook heerlijk met een aantal gehakte pecannoten erbij.