Hummus met rode biet

Rode bieten geven deze hummus een prachtige roze kleur. De hummus is heel makkelijk om te maken. Dit recept is perfect voor bij een barbecue, borrel of andere party! Het is in grote aantallen te maken dus perfect om te delen met vrienden.

 

1 blik kikkererwten

1 teentje knoflook

1 rode biet

3 el tahin

1/2 citroen

3 el lijfolie

Komijn 

Je hebt een keukenmachine nodig voor dit recept. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook een blender gebruiken. Het kost iets meer moeite, maar het kan wel!

Begin met het afspoelen van een groot blik kikkererwten. Dat is ongeveer 400-500 gram.

Laat dit goed uitlekken en doe de kikkererwten in een keukenmachine. Je kunt zelf een rode biet koken, maar je kunt ze ook voorgekookt kopen in veel supermarkten. Neem een biet en doe deze bij de kikkererwten. Voeg ook de knoflook, citroensap en tahin toe. Tahin is een sesampasta, maar je kunt dit eventueel ook vervangen door 3 el sesamzaadjes. Mix alles een paar seconde goed door. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Kijk ook of het de juiste kleur heeft. Wanneer je een intensere roze kleur wilt voeg je meer biet toe. Wanneer de kleur te donker is voeg je meer kikkererwten toe. Als je de hummus gladder wilt maken kun je ook een scheutje water toevoegen.

Breng de hummus op smaak met zout, komijn, witte peper en serveer met een extra scheutje olijfolie en granaatappelpitjes.