Infused water

Het is heerlijk weer deze week. Daarom is het erg belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Soms is het nog best lastig om te zorgen dat je genoeg water drinkt. Misschien gaat dat met dit detox water wel beter. Er zijn eindeloze combinaties mogelijk, maar ik deel vandaag mijn favorieten.

 


Strawberry mint Strawberry citrus Cucumber Lime

 

Laat ik voorop stellen dat ik een beetje moeite heb met het woord 'detox'. Als het goed is kan je lichaam alle afvalstoffen zelf afvoeren en is een detox dus nergens voor nodig. Maar veel water drinken kan je lichaam wel helpen met het afvoeren van afvalstoffen en daarom wordt infused water ook vaak detox water genoemd.


Twee liter per dag is de aangeraden hoeveelheid water voor de gemiddelde mens. Maar water kan soms gaan vervelen en dan wil je misschien overstappen op frisdrank of vruchtensap. Om dit te voorkomen kun je verschillende dingen aan je water toevoegen om het wat interessanter te maken. Alles wat je nodig hebt is een grote kan (500 ml) water en jouw favoriete toevoegingen. Hoe langer je het laat intrekken, hoe beter de smaak naar voren komt. Hieronder deel ik een aantal van mijn favoriete combinaties.


Strawberry mint:

3 aardbeien (door de helft)

twee takjes munt


Strawberry citrus:

3 aardbeien (door de helft)

1/2 citroen

1/2 limoen


Cucumber Lime:

1 limoen

1/2 komkommer


Citrus:

1/2 citroen

1/2 limoen

1/2 grapefruit


Berry:

3 aardbeien (door de helft)

6 frambozen


Watermelon mint:

1 partje watermeloen

2 takjes munt