Las Vegas city guide

Las Vegas is naar mijn mening een van de leukste steden in Amerika. Mensen denken vaak dat het enkel gokken en uitgaan is, maar deze stad heeft zoveel meer leuks te bieden. Op culinair gebied is er alles wat je maar kan bedenken. Naast alle standaard Amerikaanse restaurantketens heeft Las Vegas talloze leuke restaurantjes die je nergens anders kan vinden. In deze blogpost neem ik jullie mee naar de wondere wereld van Las Vegas en laat ik jullie een paar van mijn favoriete food plekjes zien.


Bijna alles in Las Vegas zit aan een straat. De strip is nog geen zeven kilometer lang, maar heeft meer dan 30 hotels. Veel hotels zitten aan elkaar vast, zo kun je bijna heel de strip aflopen zonder buiten te hoeven komen. De Grand Canal Shoppes is een winkelcentrum in de Venetian en de Palazzo. Hier kun je met een gondel door het winkelcentrum varen, net als in Venetië. Ook staan de hotels bekend om de plafondschilderingen. Het plafond van het hele winkelcentrum is geschilderd als een helderblauwe lucht.


In de Venetian zitten talloze restaurants. Mijn favoriete voor ontbijt is Bouchon, een Franse bistro met heerlijke croissantjes. Ik heb hier alleen ontbeten, maar op de menukaart staat onder andere ook een geitenkaassalade en vegetarische gnocchi. TAO zit ook in de Venetian. Het is een Aziatisch restaurant/club met een impressive inrichting. Midden in het restaurant staat een enorme Buddah. Deze Asian bistro heeft superveel lekkere vegetarische items op het menu staan zoals veggie tempura, geroosterde bloemkool, veggie stir fry en verschillende noodles.

De lobby van The Venetian Grand Canal Shoppes Bouchon at the Venetian


Eataly is een food court in de Park MGM. Het is opgezet als een Italiaanse markt met verschillende kleine cafeetjes. Je kan er pasta, broodjes en gelato eten. Ook is er een wijnbar, zitten er restaurants en kan je er heerlijke koffie halen. Dit concept kan je ook iets dichterbij huis vinden. In Frankrijk, Duitsland en Italië zitten ook locaties. In de Park MGM zit ook de Juniper Lounge, een cocktailbar met een supermooi interieur.

Eataly in Park MGM Gran Cafe Milano Juniper Lounge


In Las Vegas zijn genoeg gekke plekjes te vinden. Zo staat er een Moët & Chandon automaat in het Waldorf Astoria hotel. Is er een indoor tuin met een carousel van bloemen in de Wynn en zit het gekste kleine snoepwinkeltje in de Venetian.

Waldorf Astoria The Wynn Sloan's at the Venetian


In de Mandalay Bay zitten ook nog veel leuke restaurants. Mizuya is een sushirestaurant op een niet al te druk stukje van het hotel. Er zijn veel vegetarische sushi opties op de menukaart te vinden en ze hebben heerlijke toetjes. Als laatste tip heb ik de 42 sky bar. Met een prachtig uitzicht over Las Vegas is de sky bar echt een goede plek voor een cocktail, maar ze hebben ook een prima barkaart met lekkere vega opties.

Gran Cafe Milano Mizuya 42 Sky Bar


Als jij naar Las Vegas gaat en deze plekjes bezoekt of als je zelf nog leuke plekjes weet, laat me het dan weten via Instagram.