Lemon risotto met spruitjes

I love risotto, als ik een gast krijg voor het diner is risotto wel een go-to recept. Het is heel makkelijk om te maken en toch lijkt het alsof je heel veel moeite hebt gedaan. Je moet alleen wat geduld hebben, maar het is het altijd waard. Deze versie met spruitjes en citroen is altijd een groot succes bij mijn gasten. Dit recept is voor 2 personen. Ideaal dus voor een Dinner Date.

150 gram risottorijst

450 ml groentebouillon

50 gram spruitjes

50 ml witte wijn

40 gram Parmezaanse kaas

1 citroen

1 ui


Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de spruitjes en leg deze met de platte kant op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak ze ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Ondertussen zet je de bouillon op het vuur en breng deze aan de kook. Als de bouillon kookt zet dan het vuur zacht en laat de bouillon op het fornuis staan. Snipper de ui en fruit deze aan in een grote pan met flink wat olijfolie. Voeg hieraan de risottorijst toe en laat deze drie minuutjes mee bakken. Voeg de wijn aan de risotto toe en roer totdat deze is opgenomen. Als deze is opgenomen voeg je een klein scheutje bouillon toe, wacht tot deze is opgenomen en herhaal deze stap totdat de risotto klaar is. Zorg dat de risotto constant bouillon blijft opnemen en dat je niet te veel vocht in een keer toevoegt. Blijf goed roeren en na ongeveer 20 minuutjes moet de risotto gaar zijn.


Voeg sap van een citroen en de geraspte kaas aan de risotto toe. Een extra scheut olijfolie zorgt voor een mooie glans. Serveer deze met de spruitjes bovenop en een schijfje citroen als garnering. Dit recept is makkelijk vegan te maken door de Parmezaanse kaas weg te laten of te vervangen door een vegan variant.