Madame Cocos

Het is een hele tijd geleden dat ik kokosmakronen heb gegeten. Toen ik thuis woonde kocht mijn moeder ze wel eens als er visite kwam, maar sinds ik op mezelf woon heb ik er geen meer op. Best vreemd, want ik ben gek op kokos. Kokosmelk, kokossnippers, piña colada of een Bounty. Je kunt me ervoor wakker maken. Toen ik dit pakketje ontving als geschenk van Avontuur-BlachereNL kreeg ik een nostalgisch gevoel en ben ik meteen de keuken ingedoken.

 
 

Madame Cocos maakt de lekkerste cocosballen. Je kunt ze vinden op festivals, markten en events. Daar kun je een perfect gebakken 'cocosball' krijgen. Maar wat ik nog leuker vind, is dat je met dit pakket je ze gewoon zelf thuis kan maken. In het pakket zit het kokosdeeg (pastry) dat al helemaal klaar is voor de oven. Je kunt het deeg in een zakje of emmer kopen.

Het maken van de cocosballen is easy. Je verwarmt de oven, scoopt het deeg met een ijslepel op een bakplaat, bakt ze 10-20 minuten goudbruin en voilà. Het lastigste deel is het wachten tot ze afkoelen en klaar zijn om te eten. Ik heb zelf nog wat gesmolten pure chocolade en kokossnippers toegevoegd voor wat variatie.

De producten van Madame Cocos zijn dus perfect voor alle soorten thuisbakkers. Geen gedoe met het wegen van bloem of het opschuimen van eiwitten. Deze kits zijn helemaal ready to go. Binnen no time heb je heerlijke cocosballen gemaakt voor je kinderen, vrienden, familie of gewoon voor jou alleen. Je hebt verschillende scoops in verschillende groottes, dus je kunt er ook grotere aantallen maken. Bijvoorbeeld voor een high tea of een feestje.

Ik vind deze cocosballen echt niet normaal lekker. Ik moet mezelf dan ook echt stoppen zodat ik er niet te veel eet. Want heel gezond zijn ze helaas niet. Gelukkig is mijn vriend er ook gek op en kreeg ik toevallig visite. Ik heb dus genoeg kunnen delen.

Deze keer heb ik de naturel variant getest, maar ze hebben nog veel meer smaken die ik graag wil proberen. Alle smaken zijn glutenvrij en ze hebben een aantal vegan opties. Momenteel bestaat het assortiment uit de volgende smaken.

- Witte chocolade

- Pure chocolade

- Red velvet

- Rum rozijnen

- Gember peper

- Bitterkoekjes

- Vegan lemon curd

- Vegan pure chocolade kurkuma

Bestel jouw bag of bucket op www.madamecocos.nl. Deze review is niet gesponsord en weergeeft mijn eerlijke mening.