Mango smoothie bowl

Al zit het weer nu even niet mee, er is altijd ruimte voor een lekkere tropische smoothiebowl. Zo haal je toch een beetje de zomer in huis! Dit recept is voor 1 bowl.

 

1 mango

2 bananen

100 ml kokosmelk

handje cashewnoten


 

Voor dit recept heb je twee bananen nodig. Snijd een banaan in plakjes en houd deze apart voor de garnering. Leg de andere banaan ten minste vier uur in de vriezer.


Je kunt verse mango gebruiken voor dit recept. Snijd de mango in stukjes en leg de helft vier uur in de vriezer. Bewaar de andere helft voor de garnering. Je kunt natuurlijk ook bevroren mango uit het vriesschap gebruiken voor dit recept.


Doe de bevroren mango en bananen in een blender en voeg 100 milliliter kokosmelk toe. Blend dit allemaal samen totdat alles goed gemengd is en je een gladde smoothie hebt. Je kunt natuurlijk altijd een beetje extra kokosmelk toevoegen om een betere textuur te krijgen. Het kan zijn dat je de smoothie een aantal keer met een lepel moet omscheppen om te zorgen dat de blender al het fruit fijn kan maken.

Doe de smoothie in een grote kom en leg daar plakjes banaan op. Voeg ook de overgebleven blokjes mango toe. Hak wat cashewnoten in stukken en voeg deze toe aan de bowl. Eet smakelijk!

Food waste tip: Heb je fruit dat (bijna) overrijp is, vries het dan in en gebruik het voor dit recept. Ik heb bijna altijd wel een aantal bananen in de vriezer om te gebruiken voor verschillende recepten.