Mangosalade met vega kip

Met dit heerlijke weer ben ik vaak op zoek naar een lichte maaltijd. Deze salade met mango en vegetarische kip is daar perfect voor. Lekker als diner op deze warme zomeravonden of als lunch tijdens een picknick. Dit recept is voor twee personen. Eet smakelijk!

 

1 verpakking vegetarische kip

250 gram spinazie

2 el olijfolie

1 mango

½ avocado

½ komkommer

Handje cherrytomaatjes

Handje cashewnoten

Paprikapoeder

Chilipoeder
 

Begin met het bakken van de vegetarische kip volgens de verpakking. Voeg hier naar smaak peper, zout, paprika- en chilipoeder aan toe. Van mij mag het best een beetje pittig zijn, want samen met de mango is dat een heerlijke combinatie.

Voor de dressing prak je een halve avocado en meng deze met 2 el olijfolie, peper en zout. Voeg een klein beetje water of sap van de mango toe om de gewenste textuur te krijgen.

Snijd de tomaatjes in vieren en maak krullen van de komkommer met een dunschiller. Snijd de mango in blokjes en voeg dit allemaal samen met de spinazie in een grote kom. Hussel de salade goed door elkaar en serveer met de gebakken kip een handje cashewnootjes. Maak de salade af met een scheutje van de avocadodressing. Zo heb je binnen een kwartiertje een heerlijke zomerse maaltijd.