Meringue taart met aardbeien

Dit meringuetaartje met slagroom en aardbeien ziet er schattig uit en is ook nog eens superlekker. Perfect voor dit lekkere lenteweer.

3 eieren

Handje aardbeien

1 tl vanille extract

50 gram poedersuiker

Snufje zout

75 ml vegan slagroom








Verwarm de oven voor op 100 graden. Voor dit recept heb je alleen het eiwit nodig. Scheid daarom de drie eieren. Doe de eiwitten in een grote kom en voeg een klein snufje zout toe. Mix dit met een handmixer zodat de eiwitten gaan opstijven en wit worden. Als je ziet ziet gebeuren kun je de poedersuiker al mixend toevoegen. Doe dit geleidelijk en niet in een keer. Mix totdat je stijve pieken ziet. Je zou de bak ondersteboven moeten kunnen houden zonder dat het eiwit eruit valt.

Schep nu met een grote lepel de merengue op een bakplaat met bakpapier. De vorm kun je geheel zelf bepalen.

Zet de merengue in de oven voor een uur. Zorg dat je de oven ondertussen niet opendoet. Dit kan ervoor zorgen dat de taart inzakt. Na een uurtje doe je de oven uit en laat je de merengue er nog 20 minuten instaan. Laat het helemaal goed afkoelen.


Klop de slagroom op en schep deze op de meringue. Snijd de aardbeien en voeg deze toe, zo maak je de taart helemaal af.