Noedelsoep

Deze soep met tofu is de perfecte lichte maaltijd voor dit lekkere weer. Het is makkelijk te maken en helemaal vegan.

1 blok tofu

1 rode chilipeper

1 lente ui

50 gram paddenstoelen

1 wortel

100 gram noodles

1 bouillonblokje

1 el sesamzaad

1 stuk gember

1 el sesamolie

2 teentjes knoflook

4 el sojasaus

1 limoen


Begin met het fijn snijden van de knoflook en gember. Snijd de tofu in blokjes en maak een marinade van 2 el sojasaus, chilipeper, knoflook en gember. Laat de tofu ongeveer 20 minuten marineren.


Snijd de wortel en lente ui in dunne plakjes. Voor dit recept heb ik enoki paddestoelen gebruikt, maar champignons of shiitake passen ook goed bij dit recept.


Kook de noedels volgens de verpakking. In een pannetje doe je water met bouillon, sojasaus, sesamolie, gember en knoflook. Breng dit aan de kook. Bak nu ook de tofu, de wortel en de paddenstoelen in een aparte pan.


In een kom doe je de noedels, de bouillon en de groente. Maak het geheel af met extra chilipeper, lente ui, limoensap en sesamzaadjes.