Oatmeal met pecans

Dit ontbijtje is de ideale start van elke winterse ochtend. Je hebt het binnen een kwartiertje al klaargemaakt, dus het is perfect voor als je naar school of werk moet. Eet smakelijk!

 

60 gram havermout 150 milliliter plantaardige melk 1 handje pecannoten 1/2 tl vanille extract 1 el honing of agavesiroop 2 tl kaneel 

Begin met het koken van de havermout. Doe de havermout in een pannetje en voeg hier de melk aan toe. Ik heb amandelmelk gebruikt, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je in huis hebt. Laat dit vijf minuten koken op medium-hoog vuur terwijl je blijft roeren. Snijd de pecannoten in grove stukken en doe deze bij de havermout. Voeg hier honing en vanille extract toe en mix dit goed door elkaar. Voeg nu ook de kaneel toe. Haal de havermout van het vuur af. Roer het een laatste keer door elkaar en laat vijf minuten van het vuur af staan zodat het kan indikken. Als het te dik is geworden kun je nog een klein beetje extra melk toevoegen. Wanneer je de gewenste textuur hebt kun je het serveren met nog wat extra pecannoten en kaneel.