Paas merengue

Het is bijna Pasen en daarom vind je deze week een aantal leuke paasrecepten op de blog! Vandaag deze kleurrijke merengue. Ze zijn super makkelijk te maken. Je hebt namelijk maar vier ingrediënten nodig.

 

3 eieren

een snufje zout

kleurstof (geel, roze, groen)

200 gram kristalsuiker 

Verwarm de oven voor op 150 graden. Voor dit recept heb je alleen het eiwit nodig. Scheid daarom de drie eieren. Doe de eiwitten in een grote kom en voeg een klein snufje zout toe. Mix dit met een handmixer zodat de eiwitten gaan opstijven en wit worden. Als je ziet ziet gebeuren kun je de suiker al mixend toevoegen. Doe dit geleidelijk en niet in een keer. Mix totdat je stijve pieken ziet. Je zou de bak ondersteboven moeten kunnen houden zonder dat het eiwit eruit valt. Toch zou ik dit niet aanraden. Uitgaan van stijve pieken lijkt mij genoeg.


Verdeel het beslag in drie delen en geef elk deel een andere kleur doormiddel van de kleurstof. Schep nu met een grote lepel de merengue op een bakplaat met bakpapier. De vorm kun je geheel zelf bepalen. Je kunt met een spuitzak allerlei leuke vormpjes spuiten, maar je kunt het ook gewoon simpel houden.


Zet de merengue in de oven voor een half uur. Zorg dat je de oven ondertussen niet opendoet. Dit kan ervoor zorgen dat ze inzakken. Na een half uurtje doe je de oven uit en laat je de merengue er nog 10 minuten instaan. Haal ze na 10 minuten uit de oven en laat ze nog even goed afkoelen voordat je er van kan genieten. Het is dus wederom even geduld hebben, maar het is het zeker waard want dan heb je de perfecte merengue. Vrolijk Pasen!