Paastaart

Het is bijna Pasen en daarom vind je deze week een aantal leuke paasrecepten op de blog! We beginnen met een kleurrijke taart. Dit kleine taartje is lekker voor bij de koffie na de paasbrunch. Het duurt even om te maken, maar dan heb je ook echt wat lekkers. Dus let's get started!

250 gram bloem

100 gram boter

150 gram suiker

50 ml melk

3 eieren

1 tl bakpoeder

200 gram roomkaas

roze en gele kleurstofDeze taart is gemaakt van twee cakes met een laagje roomkaas in het midden. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Begin met het loskloppen van de boter. Mix dat met drie hele eieren en 100 gram suiker door elkaar. Voeg daaraan bloem en bakpoeder en een snufje zout aan toe. Voeg 50 ml melk toe en mix alles tot een glad mengsel en voeg eventueel een druppeltje gele kleurstof toe aan het beslag.


Vet twee kleine springvormen in (ongeveer 15-18 cm) en giet het beslag erin. Je kunt ook een laagje bakpapier in de vormen leggen om de cakes later makkelijk te kunnen verwijderen. Verwarm de oven op 180 graden en bak alles ongeveer 40 minuten in de oven.


Laat de cakes goed afkoelen voordat je verder gaat, dit kan wel eventjes duren. In de tussentijd kun je de roomkaas loskloppen in een grote kom. Voeg hieraan 50 gram suiker toe. Poedersuiker of kristalsuiker werken het beste, maar je kunt in principe elke soort suiker gebruiken. Verdeel de roomkaas over twee bakken; een helft met roze kleurstof en een helft met gele kleurstof.


Als de cakes zijn afgekoeld kun je ze uit de springvorm halen. Als ze een beetje een bolle bovenkant hebben gekregen kun je deze met een broodmes eraf snijden. Platte cakes zijn beter om te stapelen. Zet een van de cakes neer op een bord en voeg daar de helft van de gele roomkaasvulling op. Smeer alles tot een gladde laag en leg daar de andere cake bovenop. Nu is het tijd om de hele cake te voorzien van roze roomkaas. Een paletmes komt hier goed te pas, maar je kunt ook een lepel, mes of siliconen spatel voor gebruiken. Het hoeft niet perfect te zijn, zolang er maar ongeveer overal evenveel roomkaas opzit.


Voeg nu de rest van de gele roomkaas toe aan een spuitzak en maak een ring op de bovenkant van de taart. Als je geen spuitzak hebt kun je ook een plastic zakje gebruiken. Voeg de roomkaas toe aan een van de punten van een plastic zakje en knip een klein stukje van het puntje af. Voilà! Het is even wat werk, maar dan heb je wel een hele lekkere taart. Vrolijk Pasen!