Pasta burrata

Deze pasta met verse pastasaus en burrata is zo lekker! Ook is het lekker snel klaar dus perfect voor een doordeweekse dag.

1 witte ui

1 bol burrata

handje cherrytomaatjes

2 teentjes knoflook

2 el tomatenpuree

1 rode puntpaprika

2 roma tomaten

pijnboompitten

2 el olijfolie

snufje chilivlokken

140 gram spaghetti



Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika, tomaat en ui in grove stukken en doe deze in een ovenschaal. Voeg hier een handje cherrytomaten en de knoflook aan toe en maak af met 2 el olijfolie. Hussel dit goed door elkaar en laat het 20 tot 25 minuten te roosteren in de oven. Schep het geheel halverwege even om. Houd een aantal cherrytomaatjes achter voor de garnering. Blend dit samen met de tomatenpuree tot een gladde saus en giet deze in een pannetje. Doe hier de cherrytomaatjes bij.


Vul een grote pan met water en voeg daar flink wat zout aan toe. Breng dit aan de kook en voeg de spaghetti toe. Als de pasta gaar is giet je het af en voeg je het toe aan de pan met saus. Breng deze op smaak met zout, zwarte peper, paprikapoeder en eventueel wat rode chilivlokken.

Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitten en de burrata, maak het geheel af met chilivlokken en eet smakelijk!