Pasta met geroosterde groentesaus

Deze vegan pasta met tomaat en paprika is zo lekker dat je de kaas zeker niet zal missen. Het is super makkelijk te maken en dus het perfecte diner voor deze mooie zondag. Dit recept is voor vier personen.

300 gram pasta

1 rode paprika

10 ml plantaardige melk

250 gram cherrytomaten

2 teentjes knoflook

30 gram pijnboompitten

1 witte ui

1 tl paprikapoeder

2 el olijfolie





Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika en ui in grove stukken en doe deze in een ovenschaal. Voeg hier een handje cherrytomaten en de knoflook aan toe en maak af met 2 el olijfolie. Hussel dit goed door elkaar en laat het 20 tot 25 minuten te roosteren in de oven. Schep het geheel halverwege even om. Als alles klaar is schep je het in een blender en voeg je een scheutje plantaardige melk (of room) toe. Houd een aantal cherrytomaatjes achter voor de garnering. Blend alles tot een gladde saus en giet deze in een pannetje.


Vul een grote pan met water en voeg daar flink wat zout aan toe. Breng dit aan de kook en voeg de pasta toe. Ik heb fusilli gebruikt, maar elke pastasoort is hier geschikt voor. Als de pasta gaar is giet je het af en voeg je het toe aan de pan met saus. Breng deze op smaak met zout, zwarte peper, paprikapoeder en eventueel wat rode chilivlokken.


Maak de pasta af met geroosterde pijnboompitten en de cherrytomaatjes. Eet smakelijk!