Pastinaaksoep

Van 9 tot 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week zal er elke dag om 16:00 een nieuw diner recept online komen. Vandaag is het dinsdag en dus tijd voor het tweede recept. Pastinaaksoep met pesto stengels. Een ideaal eenpansgerecht voor wanneer je niet lang in de keuken wilt staan.

 

2 pastinaken

1 winterpeen

1 ui

2 bouillonblokjes


1 el pesto

2 vellen bladerdeeg 

Begin met het schillen van de wortel en pastinaak. Snijd deze in kleine stukjes en kook 15 minuten op hoog vuur. Snipper in de tussentijd een uitje. Giet de wortel en pastinaak af en houd even apart. Fruit de ui aan en wacht ongeveer twee minuten totdat deze glazig is. Doe de wortel en pastinaak terug in de pan en voeg twee liter water met de bouillonblokjes toe. Laat dit nog 10 minuten koken en pureer het geheel tot een glad mengsel. Breng nu alles op smaak met peper, zout, kurkuma en een scheutje olijfolie. Je kunt het eventueel serveren met wat peterselie.


Voor de bladerdeeghapjes gebruik je twee kleine vierkante vellen bladerdeeg. Snijd deze in vier repen. Op de helft van de repen smeer je een klein beetje pesto. Leg nu de overige repen bovenop de gevulde repen en maak de randjes dicht met een vork. In een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Eet smakelijk!