Pecan pancakes

Fijn weekend! Deze pancakes met gekarameliseerde pecans zijn misschien wel het perfecte ontbijtje voor deze ochtend.

110 gram bloem

1 tl baksoda

1 tl kaneel

2 el tl suiker

1 ei

150 melk








Mix de bloem, baksoda en kaneel bij elkaar in een grote kom. In een andere kom mix je de melk en het ei. Voeg de bloem mix in delen toe aan de melk mix en meng dit goed door elkaar tot je een glad beslag hebt.


Zet een pan op medium hoog vuur en doe daar wat beslag in. Je kan de pannenkoek omdraaien als je kleine bubbeltjes ziet vormen. Flip de pannenkoek en laat nog een paar minuutjes op de andere kant bakken. Herhaal dit totdat het beslag op is.


In een andere pan doe je een handje pecannoten en voeg je 2 el suiker toe. Laat dit op laag vuur karameliseren. Schud regelmatig met de pan en houd het goed in de gaten, want het kan snel aanbranden.


Wanneer alle suiker gesmolten is kun je de pancakes serveren met de pecannoten. Eet smakelijk!