Pink lemonade

Dit zomerse drankje is perfect voor dit lekkere weer: lekker friszuur en zoet. Het is snel en makkelijk te maken zodat je optimaal kunt genieten van het weer. Lekker bij de barbecue of voor een borrel in de tuin.

 

2 liter water

200 ml citroensap

100 gram suiker

handje aardbeien


 

Zet een pannetje met 1 liter water op het vuur een doe daar de suiker bij. Zodra alle suiker is opgelost haal je het van het vuur af. Zet dit even apart om af te koelen. Pers verse citroenen totdat je ongeveer 200 ml citroensap hebt. Stamp een handje aardbeien fijn en haal deze door een zeef zodat je alleen het sap over hebt. Dit hoeft niet veel sap te zijn, het wordt enkel gebruikt voor de roze kleur.


Vul een grote kan met ijsblokjes en schenk daar het citroensap, aardbeiensap en het afgekoelde suikerwater bij. Voeg nog een extra liter water toe en roer alles goed door elkaar. Garneer met nog wat extra schijfjes limoen en je bent klaar voor een heerlijke middag in de zon.


Variatietip: Je kunt natuurlijk altijd de suiker vervangen voor honing, agavesiroop of een andere zoetstof. Ook kun je de verse aardbeiensap vervangen door een scheutje cranberrysap. Dit geeft ook een prachtige roze kleur.