Pizza spinazie

Pizza party! Vandaag maakte ik deze superlekker pizza met zelfgemaakte pizzasaus en spinazie. Niet authentiek Italiaans, maar perfect voor een lekkere vrijdagavond.

1 kant en klare pizzabodem

1 bol verse mozarella

1 blik gezeefde tomaten

1 witte ui

1 takje basilicum

2 teentjes knoflook

2 el olijfolie

1 el pijnboompitjes

1 zak spinazie






Ik ben geen kei in het maken van pizzabodems, daarom gebruik ik een kant en klare bodem uit de supermarkt. Voor de saus snipper je een uitje en hak je de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie in een pannetje en voeg zout, peper, paprikapoeder en oregano toe. Als de ui glazig is voeg je de gezeefde tomaten toe en laat je dit even pruttelen. Doe het geheel in een blender en voeg het toe aan de pizzabodem.


Slink de spinazie in een pan zodat al het water al kan verdampen en de pizzabodem knapperig blijft. Snijd de mozzarella in plakken en voeg dit beide toe aan de pizza. Maak hem af met een beetje basilicum voordat je hem de oven indoet.


Na een kwartiertje heb je een heerlijke pizza, maak het af met wat pijnboompitten en serveer met een lekkere salade met balsamicodressing.