Plant based bolognese

Van 9 tot 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week zal er elke dag om 16:00 een nieuw diner recept online komen. Vandaag is het zaterdag en dus tijd voor het zesde recept. Deze heerlijke pasta is helemaal vegan en makkelijk klaar te maken. Dit recept is voor twee personen.

1 wortel

1 rode paprika

1 ui

50 gram rode linzen

1 blikje tomatenpuree

1 courgette









Begin met het koken van jouw favoriete pasta. Ondertussen snipper je de ui en snijd je alle groente in kleine blokjes. Probeer alles zo fijn mogelijk te snijden. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en doe daar de ui bij. Als deze glazig is kun je de rest van de groente toevoegen. Laat dit vijf minuten bakken en voeg daarna de tomatenpuree toe. Bak deze ook eventjes mee met de groente.


Doe 150 milliliter water in de pan. Spoel de linzen goed af en voeg ook deze toe. Laat dit ongeveer 20 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper, basilicum, oregano, paprikapoeder en komijnpoeder. Je kunt dit gerecht lang laten pruttelen om alle smaken goed te laten uitkomen, maar je kunt het ook direct serveren.


Giet de pasta af nadat deze beetgaar is en serveer met de bolognese en eventueel een handje rucola. Eet smakelijk!