Pompoenlasagne

Vandaag begint de week zonder vlees. Daarom komen er deze week extra veel lekkere recepten online. Vandaag deze pompoenlasagne. Een gezond en lekker recept voor de doordeweekse dag.

 

1 flespompoen

200 gram spinazie

70 gram Parmezaanse kaas

1 bakje champignons

1 bakje cottage cheese

1 witte ui

2 romatomaten

1 blikje tomatenpuree

1 paprika

2 teentjes knoflook

2 el olijfolie
 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika, ui en tomaat in stukken en rooster deze met een flinke scheut olijfolie in de oven. Doe ook de teentjes knoflook hierbij. Na een half uurtje haal je alles uit de oven en mix je dit samen met de tomatenpuree, peper en zout in een blender tot een gladde tomatensaus.


Je kunt een flespompoen schillen en in plakjes snijden, maar je hebt ook in veel supermarkten kant en klare pompoenlasgane. Dit zijn voorgesneden plakjes pompoen die perfect zijn voor dit recept.


Mix de cottage cheese met 50 gram van de Parmezaanse kaas. Snijd de champignons in plakjes en was de spinazie.


In een ovenschaal bouw je een lasagne door de ingrediënten in laagjes toe te voegen. Begin met de tomatensaus, dan een laagje pompoen, cottage cheese, spinazie, champignons, saus, pompoen ect. Eindig met een laagje tomatensaus en voeg als laatste de overgebleven Parmezaanse kaas toe. Doe de lasagne 30-40 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat even afkoelen en eet smakelijk!