Pompoensoep

Elke herfst is dit mijn go to soepje. Het is zo makkelijk om te maken en geeft je dat heerlijke herfstgevoel. Dit recept is gemaakt met een hele pompoen, dus het is genoeg voor ongeveer 4 personen. Het is binnen een half uurtje ready to go. Ook kun je deze soep invriezen om later van te genieten.

1 pompoen

1 witte ui

50 ml kokosmelk

2 el pompoenpitten

1 el tomatenpuree

1 tl paprikapoeder








Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in grove stukken. Meestal haal ik vier a vijf partjes uit een pompoen. Haal de zaadjes eruit en smeer de pompoen in met een beetje olijfolie. Leg dit op een bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten gaar in de oven.


In de tussentijd snipper je een witte ui en fruit deze aan in een grote pan. Doe hier tomatenpuree, paprikapoeder, zout en zwarte peper bij. Mix goed door elkaar en blus het af met 50 ml kokosmelk en een liter water. Laat zachtjes doorkoken op laag vuur.


Zodra de pompoen gaar is haal je deze uit de oven en laat je het even 5 minuten afkoelen. Nu kun je makkelijk de schil van de pompoen afhalen. Doe de pompoen in de pan en laat nog 5 minuten koken. Mix alles tot een glad soepje met een staafmixer of blender.


Serveer met nog een beetje kokosmelk en pompoenpitten voor een lekkere bite. Eet smakelijk!