Proteïne balletjes

Deze kleine balletjes zijn ideaal als snack. Ze zitten vol met proteïne en zijn super makkelijk om snel te maken. Je hoeft ze niet te bakken en zijn al binnen tien minuten klaar. Voor de sporters en de pindakaas lovers onder ons is dit een top recept.

100 gram kikkererwten

100 gram havermout

3 el pindakaas

2 el agavesiroop

1 el vanille extract (optioneel)

50 gram pure chocolade








Spoel de kikkererwten af en doe deze samen met de havermout in een blender. Je kunt natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken. Mix dit een minuutje en doe het vervolgens in een grote kom.

Voeg agavesiroop (of honing), vanille extract, en pindakaas toe. Mix het geheel goed door elkaar met je handen totdat je de juiste textuur hebt. Als je beslag te droog is kun je wat extra pindakaas of siroop toevoegen. Als het te vochtig is kun je wat extra havermout toevoegen.

Snijd de pure chocolade in stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Rol nu kleine bite sized balletjes van het beslag en eet smakelijk! Dit recept geeft ongeveer 10-15 balletjes.

Variatietip: Rol de balletjes ook een keer in kokosrasp of gesneden pinda's.