Rainbow roll

Deze sushi is niet alleen mooi om te zien, het is ook nog eens heel lekker. Bietensap is het geheime ingrediënt om de sushirijst roze te kleuren. Dit recept is genoeg voor twee sushi rolls.

 

125 gram sushirijst

100 milliliter bietensap

2 el rijstazijn

2 tl suiker

2 vellen nori

Avocado

Mango

Komkommer

Groene asperges

 

Begin met het koken van de rijst volgens de verpakking, maar vervang 100 milliliter water voor bietensap. Dit kleurt de rijst roze. Als de rijst gaar is voeg je 2 el rijstazijn, 2 tl suiker en een snufje zout toe. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en kook ze ongeveer 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Snijd de mango, avocado en komkommer in dunne plakjes. De sushi is het lekkerste als je de zaadlijsten van de komkommer verwijdert.


Het rollen van de sushi:

Bedek een sushimatje met plastic folie. Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op je matje. Maak je handen nat zodat de sushi niet blijft plakken en bestrijk 2/3e deel van de nori met rijst. Zorg ervoor dat de laag rijst niet te dik is en dat alle rijst gelijk verdeeld is. Leg alle groente in het midden van de rijst. Zorg dat de dikte van de vulling over de lengte ongeveer gelijk blijft. Ik heb asperges, mango en komkommer gebruikt om deze sushi te vullen.


Maak het overgebleven 1/3e deel van de nori nat met wat water. Rol sushi altijd van je af. Begin met de kant die het dichtste bij je is naar het uiteinde van de rijst te rollen. Rol nog een keer door zodat het randje van de nori plakt aan de rest van de roll. Hoe strakker je de sushi rolt, hoe steviger hij is. Stevige sushi is makkelijker te snijden. Om je sushi te snijden maak je je mes nat en begin je in het midden. Meestal kan je van 1 rol 6-8 stukjes snijden.


Als je alle stukjes sushi hebt gesneden kan je de avocado over de sushi heen leggen. Zorg dat je de avocado dun genoeg gesneden hebt, anders buigen ze niet mooi om de sushi heen.