Regenboog side salad

Happy new year! Veel mensen willen in het nieuwe jaar beginnen met gezonder eten. Deze salade is daar heel geschikt voor. Bomvol vitamine en ook nog eens heel erg lekker. Deze salade is de perfecte toevoeging aan elk gerecht.

 

400 gram rucolamix

handje cherrytomaatjes

handje walnoten

handje blauwe bessen

1/2 appel

1/4 komkommer

1/2 rode ui

50 ml azijn

2 el honing

1 tl mosterd

2 el olijfolie 

Begin met het pekelen van de rode ui. Je kunt dit op allerlei manieren doen, maar de meest simpele manier is om de rode ui in schijfjes te snijden en in een bakje met azijn te laten staan. Zo krijgen ze een lekkere smaak en een prachtige roze kleur. Houd de uien zo lang mogelijk in de azijn voor het beste resultaat. Als je weinig tijd hebt is een half uurtje lang genoeg.


Begin met het maken van een simpele dressing. Mix honing, mosterd en olijfolie in een grote bak goed door elkaar. Voeg nu de slag hieraan toe en mix dit goed met de dressing. Snijd een appel in kleine blokjes voor een lekkere crunch. Hak een handje walnoten grof en snijd de komkommer en tomaatjes in bite sized stukjes. Voeg als laatste een handje blauwe bessen en de gepekelde rode uien toe. Mix dit geheel goed door elkaar en serveer met jouw favoriete maaltijd. Eet smakelijk!