Ricotta toast

Deze toastjes met ricotta, tomaatjes en balsamico zijn de perfecte zomerse snack. Lekker als voorgerechtje of bij de borrel.

1/2 stokbrood

100 gram ricotta

200 gram cherrytomaatjes

1 takje basilicum

2 el olijfolie

2 el balsamico azijn

pijnboompitten








Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het snijden van het stokbrood in plakjes. Leg de broodjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Zet het vijf minuutjes in de oven totdat dat broodjes lekker goudbruin en krokant zijn.


Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg deze in een ovenschaal, voeg olijfolie en een snufje zout toe en zet dit ongeveer 10 minuten in de oven totdat de tomaatjes zijn gepoft. Smeer een goede hoeveelheid ricotta op een toastje en voeg hier de tomaatjes aan toe. Maak af met een paar blaadjes basilicum, een scheutje balsamico azijn en wat pijnboompitten.