Risotto met kastanjechampignons

Het is heel makkelijk om te maken en toch lijkt het alsof je heel veel moeite hebt gedaan: Risotto! Deze versie met kastanjechampignons is superlekker!

150 gram risottorijst

450 ml groentebouillon

100 gram champignons

50 ml witte wijn

40 gram Parmezaanse kaas

2 el olijfolie

1 witte uiBorstel de champignons met een borreltje en snijd ze in plakjes. Zet ondertussen de de bouillon op het vuur en breng deze aan de kook. Als de bouillon kookt zet dan het vuur zacht en laat de bouillon op het fornuis staan.Snipper de ui en fruit deze aan in een grote pan met flink wat olijfolie. Voeg hieraan de risottorijst toe en laat deze drie minuutjes mee bakken. Voeg de wijn aan de risotto toe en roer totdat deze is opgenomen. Als deze is opgenomen voeg je een klein scheutje bouillon toe, wacht tot deze is opgenomen en herhaal deze stap totdat de risotto klaar is. Voeg halverwege de champignons toe. Zorg dat de risotto constant bouillon blijft opnemen en dat je niet te veel vocht in een keer toevoegt. Blijf goed roeren en na ongeveer 20 minuutjes moet de risotto gaar zijn. Breng de risotto op smaak met zwarte peper en eventueel een klein snufje zout.


Voeg nog een extra scheutje olijfolie en de Parmezaanse kaas toe aan de risotto voordat je deze serveert. Dit recept is makkelijk vegan te maken door de Parmezaanse kaas weg te laten of te vervangen door een vegan variant.