Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft een prachtige roze kleur en is daarom perfect om indruk te maken op je gasten tijdens een diner. Het lijkt alsof het een fancy recept is, maar stiekem is het super makkelijk, budgetproof en al binnen 20 minuten klaar. Dit recept is genoeg voor drie personen.

 

4 rode bieten

1 grote witte ui

1 bouillonblokje

2 el kookroom

2 el olijfolie

komijnpoeder
 

Snipper een uitje en verhit 2 el olijfolie in een pannetje. Laat de ui glazig worden.Voor dit recept heb ik voorgekookte bieten gebruikt. Deze kun je gewoon in de supermarkt voorverpakt kopen. Wanneer je rauwe bieten gebruikt moet je deze eerst zelf gaarkoken. Sijd de bieten in stukjes en doe deze bij de ui. Laat dit even vijf minuten gaar worden en doe het daarna met een klein beetje water in de blender. Natuurlijk kun je ook een staafmixer gebruiken om dit soepje te maken. Voeg water toe totdat je de gewenste textuur hebt. Ik gebruikte ongeveer 50 milliliter.


Giet de soep terug in de pan en voeg een bouillonblokje toe. Breng de soep op smaak met zwarte peper, grof zout en komijnpoeder. Laat dit nog tien minuten koken. Giet de soep in een mooi groot bord en giet een klein beetje (vegan) kookroom erbij. Eet smakelijk!