Rode linzensoep

Deze warme rode linzensoep is heerlijk voor bij dit koude weer. Deze soep kan prima als maaltijdsoep doorgaan omdat de linzen het een bite geven. Dit recept is goed voor 2 tot 3 personen en is in een pan klaar te maken.

1 ui

1 wortel

300 gram tomaten

150 gram rode linzen

1 blokje groentebouillon

een scheut olijfolie

paprikapoeder

Snijd de wortel en de ui in kleine stukken en voeg deze toe aan een grote pan met olijfolie. Laat dit vijf minuten op medium-hoog vuur zacht worden. Snijd de tomaat in grove stukken en voeg deze toe aan de pan. Voeg hier 1 liter water met een bouillonblokje aan toe. Roer dit alles goed door en breng het geheel aan de kook. Spoel de linzen af onder koud water en voeg deze toe aan de soep. Laat dit koken totdat de linzen gaar zijn. Als de linzen beetgaar zijn kun je het geheel pureren met een staafmixer of in een blender. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe naar smaak. Serveer met een flinke scheut olijfolie en eventueel wat verse kruiden.

Vegan - Budget - Easy - Healthy