Salade met avocado en aardbeien

Het lekkere weer zet nog even door. Daarom vandaag deze frisse zomerse salade met avocado, aardbeien en een frambozenvinaigrette. Dit recept is lekker als lunch of als voorgerecht. Dit recept is voor twee personen.

150 gram rucola

zakje mini mozzarella

handje aardbeien

1 avocado


bakje frambozen (140 gram)

2 el azijn

1 el honing






Snijd de aardbeien in vieren en de bolletjes mozzarella door de helft. Voeg deze samen met rucola in een grote kom. Snijd de avocado in dunne plakjes en houd deze even apart.


Voor de dressing neem je een handje frambozen en prak je deze fijn met een vork of vijzel. Voeg hier 2 el olijfolie, 2 el azijn en 1 el honing aan toe. Breng op smaak met zout en peper en leng eventueel met een beetje water aan tot je de juiste textuur hebt bereikt.


Voeg de dressing toe aan de grote kom en hussel alles goed door elkaar. Serveer op een mooie schaal en voeg daar de avocado aan toe. Giet nog een extra beetje dressing over de salade heen en eet smakelijk!


Variatietip: Dezelfde dressing is ook lekker bij deze salade.