Salade met frambozenvinaigrette

Deze salade bevat veel ingrediënten, maar is toch super makkelijk om te maken. Binnen tien minuten heb je al een lekkere lunch. Deze zomerse salade is ook perfect als bijgerecht. Het recept is voor twee tot drie personen.

1/2 komkommer

bakje frambozen (140 gram)

handje cherrytomaatjes

1 bakje groene aspergetips

zakje mini mozzarellabollen

150 gram rucola

150 gram babyspinazie

2 el azijn

1 el honing

handje cashewnoten
Begin met het bakken van de groene asperges. Bak/wok ze ongeveer vijf minuutjes op hoog vuur met een beetje olijfolie en grof zeezout. Leg ze daarna apart om even af te koelen. Rooster de cashewnoten even kort in dezelfde pan. Dit duurt maar een minuutje of twee en geeft extra smaak.


Snijd de cherrytomaatjes, komkommerplakjes en mozzarella door de helft en voeg deze samen met de sla in een grote kom. Voeg ook de cashewnoten, asperges en een handje frambozen toe


Voor de dressing neem je een handje frambozen en prak je deze fijn met een vork of vijzel. Voeg hier 2 el olijfolie, 2 el azijn en 1 el honing aan toe. Breng op smaak met zout en peper en leng eventueel met een beetje water aan tot je de juiste textuur hebt bereikt.


Voeg de dressing toe aan de grote kom en hussel alles goed door elkaar. Serveer met nog wat extra dressing ernaast en eet smakelijk.