Salade met gegrilde perzik

Deze week wordt het mooi weer. Na alle paaseitjes van afgelopen weekend kunnen we wel weer wat gezonds gebruiken. Deze salade is heerlijk zomers, gezond en snel. Perfect als lunch of als voorgerecht. Dit recept is voor twee personen.


200 gram babyspinazie

1 bol mozzarella

2 perziken

handje aardbeien

handje cherrytomaten

olijfolie

balsamicoazijn
Begin met het wassen en snijden van de aardbeien. Snijd ook een handje cherrytomaten doormidden. Was de spinazie, doe alles bij elkaar in een grote kom.

Voor de dressing mix je gelijke delen olijfolie, azijn. Voeg hierbij naar smaak een beetje zout, zwarte peper en eventueel een beetje suiker aan toe.

Ik hou ervan om mijn salade te tossen. Dit is wanneer je de dressing husselt met de sla in een grote kom. Op deze manier zijn alle blaadjes voorzien van dressing en hoef je het zelf op je bord niet meer te mixen.

Schil en halveer de perziken. Zet een grillpan op hoog vuur en laat de perziken ongeveer 4-5 minuutjes grillen totdat je grill strepen ziet. Doe ondertussen de salade op een groot bord. Voeg daar de bol mozzarella aan toe. Haal de perziken uit de pan en maak daar de salade mee af. Serveer met een broodje en eet smakelijk!