Salade met kikkererwten

Van HAK ontving ik een aantal stazakken met verschillende producten. Ik ben meteen aan de slag gegaan en heb voor jullie deze heerlijke salade gemaakt. Deze salade is de perfecte snelle maaltijd voor deze zomerdagen. Binnen 25 minuten heb je dit recept voor twee personen op tafel gezet. Enjoy!

 

1 stazak Hak kikkererwten

1 zak rucola

1 zak babyspinazie (100 gram)

40 g Parmezaanse kaassnippers

handje cherrytomaatjes

handje groene olijven

handje walnoten

takje basilicum

knoflookpoeder

paprikapoeder

 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Giet een scheut olie in een bakje en voeg daar een takje basilicum aan toe. Laat de basilicum goed intrekken in de olie zodat we deze later als dressing kunnen gebruiken. Neem een grote bak en doe daar kikkererwten, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en olijfolie in. Mix dit goed door elkaar en leg dit op een bakplaat. Bak ongeveer een kwartier af in de oven.


Voeg de spinazie en rucola toe aan een grote bak. Voeg hier de kikkererwten aan toe als ze een klein beetje afgekoeld zijn. Snijd de cherrytomaten door de helft en hak de walnoten fijn. De olijven kun je heel laten of halveren. Voeg de Parmezaanse kaas toe en mix alles goed door elkaar.


Nu kun je de olijfolie met de basilicum toevoegen aan de salade. Mix deze nog een laatste keer goed door elkaar en serveer met nog wat extra Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!


Variatietip: Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten met kikkererwten? Kijk dan eens naar deze hummus met rode biet of deze groene salade