Salade met pompoen en peer

Het lijkt een beetje een gekke combinatie, maar deze salade met pompoen en peer is zo lekker. Wist je dat je boerenkool ook rauw als salade kunt eten? Dit recept is daar een heerlijk voorbeeld van!

1 peer

1/2 flespompoen

1 zakje boerenkool

handje pompoenpitten

handje amandelen

2 el olijfolie

2 el appelcider azijn

2 el honing

20 gram Parmezaanse kaas





Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd plakjes van de pompoen.Voeg olijfolie, zout en peper toe aan de pompoen en rooster deze een half uurtje in de oven.


Boerenkool kan heel lekker zijn als basis van een salade. Hiervoor hoef je het niet te koken, maar moet je het kneden. Zo wordt de boerenkool minder taai en daarom perfect als een gezonde basis voor een salade.


Maak een dressing van honing, olijfolie en appelcider azijn. Mix dit in een grote kom en voeg hier de boerenkool aan toe. Kneed de boerenkool vijf minuten lang. (Zo heb je ook meteen je arm workout gedaan). Je ziet na een tijdje kneden dat het volume ook minder wordt. De boerenkool mixt mooi met de dressing en krijgt een prettige textuur. Ik mix er pompoenpitten, Parmezaanse kaas en gehakte amandelen doorheen.


Snijd de peer op het laatste moment in dunne plakjes. Serveer de salade met de pompoen en peer en eet smakelijk!