Salade met rode biet

Deze lekkere herfstsalade is perfect als snelle lunch. Het is super makkelijk om klaar te maken. No cooking involved, dus perfect voor alle niet-keukenprinsessen onder ons. Dit recept is voor twee personen.

 

1 appel

2 rode bieten

1 zak veldsla (85 gram)

50 gram fetakaas

4 el olijfolie

2 el honing

1 el appelazijn

handje walnoten


 

Deze salade heb je letterlijk binnen vijf minuten op tafel staan. Snijd 1 appel in dunne plakjes en snijd de bieten in blokjes. Ik heb voorgekookte bieten gebruikt, maar als je verse biet gebruikt moet je ze eerst even gaarkoken.


Voor de dressing heb je ongeveer 15 ml bietensap nodig. Dit zit in de verpakking van de voorgekookte bieten. Als je dit niet (meer) hebt kun je ook een biet in de blender doen en het vervolgens door een zeef halen. Op deze manier heb je ook vers bietensap.


Mix het bietensap met olijfolie en appelazijn. Voeg ook eventueel een eetlepel honing toe voor een zoetere dressing. Voeg ook een beetje verse zwarte peper en grof zeezout toe.


Maak een bedje van veldsla en leg daar de bieten en appel op. Ik heb waaiers van de appel gemaakt om het er leuk uit te laten zien. Maar je kunt dit natuurlijk op elke manier doen die jij wilt. Hak de walnoten in grove stukken en voeg deze aan de salade toe. Brokkel een stukje fetakaas over de salade heen en maak het af met de dressing.