Salade met tempeh

Tempeh is een lekkere vleesvervanger gemaakt van sojabonen. Vandaag maakte ik deze groene salade met spicy tempeh en een honing-soja dressing.

 

1 zak babyspinazie

1/2 blok tempeh

1/2 komkommer

handje cashewnoten

1 zakje peultjes of snap peas


2 el honing

1 el wokolie

1 el olijfolie

2 el sojasaus

1 el rijstazijn

2 el sriracha 

Om de tempeh echt lekker te maken moet je het marineren. Snijd de tempeh in dunne reepjes. Voor de marinade gebruik je sriracha, honing, rijstazijn en sojasaus. Mix dit goed door elkaar in een afsluitbare bak en leg de dunne reepjes tempeh in e marinade. Sluit het goed af en laat een half uur (of langer) staan.


Voor de dressing mix je 1 el honing met 1 el rijstazijn en 1 el olijfolie. Doe de babyspinazie in een bak met de dressing en hussel alles goed door elkaar. Bak een handje peultjes in een pan tot ze beetgaar zijn en rooster de cashewnoten. Doe deze ook bij de salade en leg dit in een mooie schaal of bord. Van de komkommer snijd je met een dunschiller hele dunne plakjes. Rol de plakjes op en plaats ze mooi op het bord.


In een pan op hoog vuur doe je een beetje wokolie. Bak de tempeh samen met de marinade in de pan totdat het lekker crispy is. Leg dit op de salade en voilà!