Smoothie bowl

Deze Veganuary mag een recept voor een lekkere smoothie bowl natuurlijk niet ontbreken. Vandaag maakte ik deze smoothie bowl met rode biet, blauwe bessen en noten.

2 bevroren bananen

50 gram bevroren ananas

20 ml bietensap

20 ml plantaardige melk

handje blauwe bessen

handje notenmix

handje rozijnen
Voor dit recept heb je een blender nodig. Dit recept is ideaal wanneer je fruit hebt liggen dat net iets te rijp is. Vries het in en gebruik het in dit recept. Ik heb bananen en ananas ingevroren. De bieten heb ik voorgekookt in de supermarkt gekocht. Als je verse bieten koopt moet je deze eerst even gaar koken.


Ik heb alleen het sap van de bieten gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een hele biet gebruiken. De kleur wordt dan nog donkerder. Voeg de bevroren bananen, bietensap en een scheutje melk toe aan de blender. Blend dit ongeveer 1 minuut goed tot een dikke smoothie. Het moet dik genoeg zijn om met een lepel te kunnen eten. Als je de juiste textuur hebt bereikt kun je het in een grote kom doen.


Ik heb de smoothie bowl afgemaakt met blauwe bessen, rozijnen en een notenmix. Deze notenmix bestaat uit hazelnoten, walnoten en pecannoten.