Soba noodles met pindasaus

Soba noodles zijn gemaakt van boekweit. Super gezond dus! Dit recept (voor 2-3 personen) is ideaal voor werkdagen omdat het super snel en makkelijk te maken is! Binnen 25 minuten heb je dit op tafel gezet. Ook is het helemaal vegan. Eet smakelijk!

 

1 pakje soba noodles

1 limoen

1 wortel

1 rode paprika

1 gele paprika

handje cashewnoten

sesamzaadjes

peterselie

1 chilipeper


2 tenen knoflook

2 el sojasaus

3 el pindakaas

 

Begin met het koken van de noodles volgens de verpakking. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. Met een dunschiller kun je dunne reepjes wortel raspen. Wok deze groente in een pan op hoog vuur.


Voor de saus mix je 2 el (100%) pindakaas met 2 el sojasaus. Snijd de knoflook en chilipeper zo fijn mogelijk en fruit deze aan in een pannetje. Giet hier het mengsel voor de saus bij en roer goed door elkaar. Voeg ook het sap van een halve limoen toe. Je kunt eventueel een beetje water toevoegen om de juiste textuur te krijgen.


Als de noodles gaar zijn laat je ze goed uitlekken en voeg je deze toe aan de pan met groente. Hak een handje cashewnoten fijn en doe deze erbij. Voeg ook de saus toe en mix alles goed door elkaar. Serveer met peterselie, sesamzaadjes, extra chilipeper en een nog wat limoensap. Zo heb je een heerlijk frisse en lichte maaltijd.