Sorbet

Ik zou letterlijk elke dag ijs kunnen eten. Mooi weer of geen mooi weer, het maakt mij niet uit. Helaas is het niet heel gezond en zijn nu veel ijssalons dicht. Gelukkig is er een superlekker gezond alternatief wat je makkelijk thuis zelf kan maken. Als je een goed blender hebt ben je binnen vijf minuten deze heerlijke sorbet gemaakt!

 

Links: Raspberry Mango

Rechtsboven: Berry Blast

Rechtsonder: Pina Colada

 

Voor dit recept is een krachtige blender heel belangrijk. Hij moet sterk genoeg zijn om bevroren fruit te kunnen blenden. Mijn blender heeft een functie om ijsblokjes fijn te malen, deze functie is ideaal voor dit recept. Maar elke sterke blender werkt prima.


Je kunt met dit recept alle kanten op en het helemaal aanpassen naar jouw wensen. Je kunt elke soort fruit gebruiken. Zelf koop ik vaak bevroren fruit uit het vriesschap. Maar dit recept is ook heel goed om voedselverspilling tegen te gaan. Heb je fruit dat (bijna) overrijp is, vries het dan in en gebruik het voor dit recept. Ik heb bijna altijd wel een aantal bananen in de vriezer om te gebruiken voor verschillende sorbets.


Je doet simpelweg al het bevroren fruit in de blender en voegt een heel klein beetje water (sap of melk) toe en blend alles totdat je een sorbet achtige structuur hebt. Zorg dat je niet te veel water toevoegt want dan krijg je al snel een smoothie. Voeg het dus stukje bij beetje toe om te zorgen dat je de juiste textuur hebt. Het kan zijn dat je het ijs een aantal keer met een lepel moet omscheppen om te zorgen dat de blender al het fruit fijn kan maken.


Je kunt het direct uit de blender eten, maar je kunt het ook invriezen om later van te genieten. Zorg in dit geval dat je het een kwartiertje van tevoren uit de vriezer haalt zodat het makkelijker te scheppen is. Hierbij mijn drie favorieten:


Pina Colada:

1 bevroren banaan

1 doosje bevroren ananas

50 ml kokosmelk


Raspberry Mango:

1 bevroren banaan

1 bevroren mango

1/2 doosje bevroren frambozen

50 ml water


Berry Blast:

1/2 doosje bevroren framboos

1 doosje bevroren blauwe bessen

1 tl agavesiroop

50 ml water