Spiced pompoensoep

De herfst is weer begonnen en daarom maakte ik vandaag deze lekkere pompoensoep met kurkuma, paprikapoeder en tomaat. Perfect voor bij dit grijze weer!


400 gram pompoen

2 vleestomaten

1 rode ui

2 teentjes knoflook

100 ml vegan kookroom

200 ml water

4 el olijfolie

4 tl l kurkuma

3 tl paprikapoeder

1 tl chilipoeder

1 tl komijnpoeder

snufje zwarte peper

snufje zout



Ik heb voor deze soep voorverpakte pompoen gebruikt. Je kunt natuurlijk ook zelf een hele pompoen in kleine stukjes snijden. Kook de stukjes ongeveer een half uurtje in water met een flinke snuf zout.


In de tussentijd snipper je een rode ui en snijd je de tomaten in grove stukken. Doe dit alles in een pan met olijfolie en doe daar ook de knoflook bij. Voeg kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, zout en zwarte peper toe. Mix dit alles goed door elkaar.


Doe de pompoen en de rest van de groenten en kruiden in een blender en voeg hier kookroom en een beetje water aan toe. Blend het geheel en voeg dit toe aan een grote pan. Doe hier het overgebleven water bij en laat het nog even pruttelen.


Serveer de soep met een extra scheutje kookroom en eventueel een pittenmix. Serveer met brood en eet smakelijk!