Spicy couscous met gegrilde groente

Van 9 tot 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week zal er elke dag om 16:00 een nieuw diner recept online komen. Vandaag is het woensdag en dus tijd voor het derde recept. Pittige parelcouscous met gegrilde groente. Een heerlijke lichte maaltijd boordevol groente! Dit recept is genoeg voor twee personen.

200 gram parelcouscous

1 bloemkool

1 rode paprika

1 pompoen

1 blikje mais (150 gram)

Sriracha








Verwarm de oven op 200 graden voor en begin met het snijden van alle groente. Snijd de pompoen, bloemkool en paprika in grove stukken en leg op een bakplaat. Omdat de pompoen iets langer nodig heeft om gaar te worden dan de rest kun je deze iets kleiner snijden. Besprenkel alles met een scheutje olijfolie, kurkuma, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Meng dit alles goed door elkaar zodat alles evenredig verspreid is. Doe het geheel voor ongeveer 15 minuten in de oven, of totdat alles gaar is. Voeg vijf minuten voordat alles klaar is de mais aan de bakplaat toe. Dit heeft maar kort nodig om op te warmen.


Breng een grote pot water aan de kook en doe hier de couscous bij. Laat dit ongeveer 12 minuten koken en giet het af. Doe de couscous in een grote kom en voeg wat Sriracha (of een andere hete saus) toe. Mix dit met een vork zodat je ook meteen de couscous losmaakt.


Serveer de groente met de couscous en maak af met een extra drizzle Sriracha. Eet smakelijk!