Stir fry met vegetarische kip en ananas

Dit gerecht ziet er supermooi uit geserveerd in deze ananas. Maar eigenlijk is het echt heel makkelijk te maken. Binnen 25 minuten heb je deze heerlijke zomerse maaltijd al op tafel gezet. Gezond, makkelijk en lekker dus!

 

1 bakje vegetarische kip

2 tenen knoflook

1 rode paprika

1 gele paprika

1 ananas

1 limoen

20 milliliter sojasaus

handje cashewnoten

1 chilipeper

sesamzaadjes
 

Voor dit recept heb ik een hele ananas gebruikt. Dit is een superleuke manier om het gerecht te serveren. Maar je kunt ook verse ananas uit een bakje of zelfs ananas in blik gebruiken. Snijd de ananas in kleine stukjes en bewaar het sap apart, dat gebruiken we later voor de saus.


Begin met het snijden van de paprika in grove stukken. Voeg de vegetarische kip hieraan toe en voeg later ook de ananas toe. Snijd de chilipeper in ringen en bak deze mee met het geheel. Wok dit ongeveer 10 minuten.


Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en fruit deze aan in een pan. Voeg hier het overgebleven sap van de ananas bij en een scheutje sojasaus. Voeg ook het sap van een halve limoen toe. Giet de saus bij de groente en vega kip en voeg daar nog een handje cashewnoten aan toe. Wok dit nog vijf minuten op hoog vuur. Serveer in de ananas en voeg nog een beetje extra chilipeper, limoensap en sesamzaadjes toe. Serveer net rijst of noedels en eet smakelijk!