Stroopwafel baked oats

Begin je ochtend lekker met een treat! Deze baked oats met stroopwafel is het perfecte ontbijtje. Supermakkelijk te maken en helemaal vegan.

1 banaan

150 gram havermout

175 ml havermelk

1 tl vanille extract

1 tl kaneel

1 tl agavesiroop

1 tl bakpoeder

snufje zout

1 stroopwafel






Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenbakje lichtjes in met olie of boter. Prak de bananen in een bakje en voeg daar de havermout aan toe. Je kunt de havermout in de blender tot een fijn meel malen. Zo worden de oats nog lekkerder.


Voeg ook melk, bakpoeder, agavesiroop, kaneel, vanille extract en een snufje zout toe. Mix dit allemaal goed door elkaar en giet het mengsel in de ovenschaal. Breek een stroopwafel in stukjes en voeg deze toe. Doe de havermout ongeveer 15-20 minuten in de oven. Wanner het er mooi goudbruin uitziet kun je het eruit halen. Laat nog wel even vijf minuten afkoelen.